Om Coverbandet Blåljus

Partybandet blåljus

… började gro redan 2014 som en trubadur-duo. Tankarna att flytta fram konceptet och utveckla bandet till något större kom ganska snabbt, och 2016 blev Blåljus ett fullskaligt band. Efter några år med olika konstellationer så har Blåljus kokat ner till vad det är idag; en samling med rejält rutinerade musiker!

För att som ytterligare grädde på moset utveckla vår show, så kan vi underhålla er med olika teman. Antingen så kommer vi i klassisk Blåljus-stil, med polis, brandman, swat, doktor och docent, men vi kan också köra Hawaii-tema och Jul-tema om så önskas. Vill ni köra lite finare så kan vi såklart köra i skjorta och slips.

Sång och gitarr

Linus ”Kommissarie L” Ericsson är ren och skär energi! Allt ifrån stämningsfull skönsång till en klockren AC/DC-imitation, dessutom en hejare på gitarr! Linus är vår frontfigur som ingen glömmer!

Bas och sång

Dennis ”Doktor D” Larsson på bas. Dennis är en basist med ett enormt groove som dessutom lägger snygga körer och älskar att stå rampjuset.

Trummor och sång

Lasse ”Don Swat” Sundström är trummaskinen från Bollebygd som är bandets ordningsman. Det är han som byter skor när det ska trummas och hittar man hårdrock i låtlistan så är det garanterat Don`s fel.

Gitarr och sång

Jonah “FireAxe” Carneskog är en mycket duktig gitarrist och sångare, som spelat i mängder av konstellationer, och som också kört som trubadur både i Sverige och USA. Han har också jobbat som gitarrlärare, och är en strängbändare av rang!

Keyboards och sång

Magnus ”Docent Tangent” Berggren lägger bandets feta keys. Han är en mycket skolad keyboardist med lång erfarenhet av att stå på scen, och han lägger också klingande andrastämma som får Celine Dion att blekna av jämförelse.